Monipuolista talviurheilua koko perheelle

Pikkuniemestä käsin pääset vaivattomasti nauttimaan talviurheilusta. Mikä onkaan mukavampaa kuin palata liikunnantäyteisen päivän jälkeen huvilalle, lämmittää sauna, pulahtaa avantoon ja rentoutua kuuman kupposen äärellä?

Perheen pienimmille löytyy Peuranpesän vierasvarastosta pulkkia ja liukureita, joita pääsee kokeilemaan vaikka Peuranpesän pihassa.

Laskettelu ja lumilautailu

Jos lempilajisi on laskettelu tai lumilautailu, Pikkuniemeä parempaa sijaintia tukikohdaksesi tuskin voi löytää! Lähin laskettelukeskus on vartin ajomatkan päässä.

Ellivuori Ski Center

Ellivuori Ski Center monipuolisine rinteineen on vain 11 kilometrin päässä Pikkuniemestä, itse asiassa, rinteet jopa näkyvät järven yli Pikkuniemen rannasta. Ellivuori tarjoaa rinteitä helpoista vaativiin, ja myös pikkuiset laskettelijat on huomioitu: keskuksesta löytyy kaksi helppoa lastenrinnettä sekä vauhdikas pulkkamäki. Kaikki laskettelurinteet ovat valaistuja ja lumetettuja, ja keskuksesta löytyy myös välinevuokraamo.

Tampereen rinteet Mustavuori ja Hervanta

Tampereen länsilaidalla sijaitseva Mustavuori tarjoaa laskettelijoille kolme valaistua rinnettä sekä kaikki tarvittavat oheispalvelut välinevuokraamosta rinnekahvioon. Ja mikä parasta, Tampereen keskusta on vain muutaman kilometrin päässä!

Myös Hervannasta löydät kolme valaistua rinnettä. Lähettyvillä on lisäksi monipuolinen latuverkosto murtomaahiihtäjille!

Himos

Eteläisen Suomen suurin laskettelukeskus Himos sijaitsee Jämsässä, n. 140 kilometrin päässä Pikkuniemestä, ja soveltuu erinomaisesti päiväretkikohteeksi. Himoksessa on huikeat 21 rinnettä sekä mm. 4 lastenrinnettä, kumpareikko, aloittelijoille sopiva pipe sekä haastavampi snow street/park. Lisäksi keskuksesta löytyy laaja latuverkosto sekä luonnollisesti kaikki tarvittavat oheispalvelut.

Murtomaahiihto

Murtomaahiihtäjälle Sastamalan seudun latuverkosto upeine maisemineen tarjoaa unohtumattomia elämyksiä. Ellivuoren ympäristössä kulkee valaistu latu, ja jäätilanteen salliessa Ellivuoren rannasta lähtee hoidettu latu järven poikki Sastamalan vanhalle kirkolle.

Kaupungin ylläpitämiä murtomaalatuja löytyy mm. Vammalan ja Mouhijärven taajamista. Lisäksi Karkusta, vanhalta Hornion koululta sekä Häijäästä löytyy hoidettuja latuja. Sastamalan kaupungin nettisivuilta löytyy luettelo kaupungin ylläpitämistä laduista sekä viikoittainen latujen kuntotilanne.

Hiihdosta innostuneille sopiva päiväretkikohde on Jämin lumimaailma, jonne Pikkuniemestä on matkaa n. 75 km. Jämiltä löytyy monipuolisen latuverkoston lisäksi ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu hiihtotunneli!

Keleistä riippuen Pikkuniemen lähimaastoon pyritään hiihtolomakaudella tekemään lyhyt koko perheelle sopiva murtomaalatu.

Lumikenkäily

Lumikenkäilijän kannattaa ehdottomasti suunnata Pirunvuorelle, joko omatoimisesti tai järjestetyllä retkellä. Upeiden maisemien ympäröimänä Pirunvuoren huipulla sijaitsee taiteilija Emil Danielssonin vuonna 1906 rakennuttama luonnonkivinen ateljeerakennus Kivilinna.

Lumikenkäilyyn sopivia reittejä löytyy myös mm. Hornion ulkoilualueelta sekä Salmin ja Häijään maisemissa kulkevalta luontopolulta. Myös Jämin lumimaailman alueelta löytyy lumikenkäilyyn sopivia reittejä.

Jos lumikengät löytyvät omasta takaa, myös Pikkuniemen ympäristössä riittää tutkimista; varsinkin järven rantaviivaa seuraamalla pääsee nauttimaan upeista maisemista.

Luistelu

Lähin Sastamalan kaupungin ylläpitämä luistelukenttä sijaitsee n. 2 kilometrin päässä Peuranpesästä Kutalan kylässä. Hyvänä pakkastalvena luistelu onnistuu myös järven jäällä.

Moottorikelkkailu

Merkittyjä moottorikelkkareittejä löytyy esimerkiksi Häijäästä. Neste Häijään pihassa on moottorikelkkailijoiden taukopaikaksi tarkoitettu kota.

Moottorikelkkareittejä ja muuta kelkkailuun liittyvää lisätietoa voit kysellä esimerkiksi Vammalan moottorikelkkailijat ry:stä.

Jos haluat osallistua ohjatulle kelkkasafarille, ota yhteyttä meihin, niin autamme parhaamme mukaan!

Pikkuniemen polun kysymysten avulla voit testata oman luontotietämyksesi.
Kuvaa Pikkuniemen rannasta